Sagt om skolan

Bernadottegymnasiets elever säger ofta att de trivs mycket bra här, och här ges ett urval av vad eleverna säger om sin skola.

Jag började på Bernadottegymnasiet för att jag blev intresserad av skolans uppbyggnad och dess motto "Våga välja väg", men det som fick mig att stanna och trivas var att skolan kom att bli att litet extrahem. På många sätt kan skolgången på Bernadottegymnasiet vara en stor utmaning, men en sak kan du vara säker på, att du alltid har en axel att luta dig mot och få stöd från. Vi elever på skolan går igenom många utmaningar ihop, så det byggs en gemenskap och trygghet mellan oss. Det är inte svårt att komma varandra nära här.

Klara Avango

När jag var på gymnasiemässan så hade jag inte hört mycket om Bernadottegymnasiet, men efter mässan så låg gymnasievalet runt hörnet. Jag började då söka på nätet och hittade skolans hemsida, och det jag såg var ett högskoleförberedande program som samtidigt hade stor fokus på fysisk aktivitet och elevernas hälsa. Kunde det vara sant? När jag väl började på skolan blev jag väldigt förvånad över den goda relation alla elever hade till varandra, oavsett årkurs eller klass. Det är nog den goda stämningen som gör skolan så pass bra.

Lucas Enqvist

I början av nian fick jag höra om Bernadottegymnasiet och det krävdes bara en stund på hemsidan för att veta att ”här ska jag gå”. Jag besökte skolans monter på gymnasiemässan och blev väldigt väl bemött av både lärare och elever. Jag har aldrig varit med om en skola där sammanhållningen är så bra. Våra regler i skolan är tydliga och alla vet om dem vilket gör att det är en otroligt bra studiero. Jag har alltid haft svårt att koncentrera mig, men lärarna är väldigt förstående vilket gjort att jag nu hänger med bra och har ett helt annat lugn angående skolan än på tidigare skolor.

Julia Johansson

Jag började på Bernadottegymnasiet för att jag ville studera samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning samtidigt som jag var fysiskt aktiv. Jag fick detta och dessutom motivation för mina studier. Lärarna på skolan bryr sig om vad eleverna har att säga och respekterar dem, och när elever har problem så löses de snabbt. Skolans personal jobbaräven aktivt mot rasism, xenofobi, transfobi, homofobi, sexism med mera och om någon ser eller hör någon utsättas för något sådant så vet de vart de ska gå.

Jonathan Wingstrand

Jag valde inte gymnasium, utan att min grundskolas studie- och yrkesvägledare valde skola åt mig. Nu kan jag säga att detta var det bästa jag låtit mig själv gå med på. Efter att har gått i Bernadottegymnasiet snart en termin, insåg jag att jag aldrig har trivts bättre på någon annan skola. Bernadottegymnasiet är en skola som accepterar alla, det spelar ingen roll var du kommer ifrån. Det viktigaste av allt är ändå att man får den hjälp man för att klara sina studier. Läraren kommer alltid vara till hjälp om man behöver det men också studiestödsgruppen som jobbar med elever för att hjälpa dem klara sina studier.

Sohna janneh

Innan jag började på skolan så hade jag inte haft en bra skolgång. Jag började här i hopp om att jag skulle bli disciplinerad och ta ett seriöst grepp om mitt liv, och det har jag gjort. Bernadottegymnasiet är en skola med lärare som vet vad det innebär att hålla en god studiemiljö, en skola som har den bästa sammanhållning för en grupp människor jag har sett. Skolan har hjälpt mig bli motiverad när det gäller skolämnen och leva ett hälsosammare liv, och den trygghet jag känner hos lärare och elever kan ingenting slå. Jag säger det här även fast jag bara har gått här några månader, vilket borde tala för hur bra skolan faktiskt är.

Gabriel Salminen