Skolfakta

Antal: 14

Välkommen till oss

På Bernadottegymnasiet får du som elev möjlighet att växa med uppgiften och att lära dig hantera nya och spännande situationer.

• Självporträtt målade av bildelever

Bild

Människan har alltid haft ett behov av att uttrycka sig, inte bara med ord utan även med bilder och symboler.

• Internationella relationer

Treorna läser internationella relationer, och som namnet antyder så ligger mycket av fokus på staters och organisationers samarbete och konflikter.

• Naturguidning

Under höstens introduktionsveckor befinner sig eleverna ute i skärgården under fältveckan, där de såväl har lektioner i sina respektive kurser som lär sig mer om naturen.

• Religion 1

Det finns många olika sätt att se på världen. En människa behöver inte vara religiös för att fundera över etik, värderingar eller meningen med livet, även om många religioner ofta lägger ned mycket tid på att diskutera dessa frågor.

• Vinterveckan

När vårterminen närmar sig halvtid brukar det vara dags för en intensivvecka.

• pingviner i flock

Pedagogiskt ledarskap

För treorna är det tredje och sista fältveckan. De läser kursen Pedagogiskt Ledarskap, vilket innebär att de läser om grupper och ledarskap, så att de kan få en förståelse för teorin bakom ledarskapet.

• Akut omhändertagande

Vid en olycka är det mycket viktigt att kunna ta hand om de som blir skadade, och ju snabbare en skadad får vård desto större chanser för överlevnad.

• Skoletik

På Bernadottegymnasiet lägger vi tid och tankemöda på arbetet med skoletiken och hur den ska genomsyra vår skolas verksamhet.

• Våra program: Samhällsvetenskapligt program  inriktning beteendevetenskap, Språkintroduktionsprogrammet

Våra utbildningar

Bernadottegymnasiet erbjuder:

• Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning.
  • För elever

Som elev på Bernadottegymnasiet får du både viktiga kunskaper under lektionerna och övning i samarbete och ledarskap.

• Om skolan

På Bernadottegymnasiet är vi övertygade om att du för att uppnå dina studiemål behöver ha en god studiemiljö med studiero, social trygghet och en förmåga att kunna ta ansvar för dina studier.

• Kalender

På skolan har vi delat upp kalendern i två delar: kalender och matsedel.