Högskoleförberedande program

Antal: 35

• Så ansöker du

Hur du söker till Bernadottegymnasiet skiljer sig åt, beroende på om du är behörig till gymnasiet eller inte.

• Våra utbildningar

Bernadottegymnasiet erbjuder

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

• vågskål

Ekonomiprogrammet

Bernadottegymnasiet vill attrahera dig som är intresserad av att läsa ekonomi med inriktning juridik, och som samtidigt är intresserade av Bernadotteprofilen.

• Bernadottegymnasiet hitta hit

Hitta hit

Bernadottegymnasiets entré ligger på Tjurbergsgatan 23, i hjärtat av Södermalm. Det finns flera sätt att ta sig till Bernadottegymnasiet, bland annat med tunnelbana eller pendeltåg.

Välkommen till oss

På Bernadottegymnasiet får du som elev möjlighet att växa med uppgiften och att lära dig hantera nya och spännande situationer.

• Elev sitter på en bom på ett segelfartyg

Profilveckor

På Bernadottegymnasiet tror vi på att variera delar av undervisningen för att få en naturlig koppling mellan teori och praktik. Därför varvar vi den vanliga klassrumsundervisningen i några kurser med undervisning i naturmiljö.

• ungdom som snorklar

Gymnasiearbetet

Som elev vid ett högskoleföreberedande nationellt program ska du med gymnasiearbetet visa att du är väl förberedd för studier vid universitet och högskola.

• Poängplan

Det samhällsvetenskapliga programmet är ett av sex högskoleförberedande program enligt Gymnasieskola 2011, även kallad Gy11.

• Fältveckan 2015

Eleverna började sin fältvecka med att resa i grupper, ledda av treor som läser kursen Pedagogiskt ledarskap. Det gjorde att grupperna hölls samlade och kom fram samlat och i tid, kunde få sin utrustning och börja undervisningen som plane

• Hänt läsåret 2014 / 2015

Under ett läsår händer många saker värt att minnas, såväl under lektioner som andra skolaktiviteter. Bernadottegymnasiets blandning av "vanliga" lektioner och skolaktiviteter som fältveckor skapar en stabil grund för elevernas lärande.

• abstrakt kartbild av Jupiters, från Nasa

Stipendier

Det finns massor av stipendier att söka för dig som elev på Bernadottegymnasiet!

• Självporträtt målade av bildelever

Bild

Människan har alltid haft ett behov av att uttrycka sig, inte bara med ord utan även med bilder och symboler.

• Internationella relationer

Treorna läser internationella relationer, och som namnet antyder så ligger mycket av fokus på staters och organisationers samarbete och konflikter.

• Naturguidning

Under höstens introduktionsveckor befinner sig eleverna ute i skärgården under fältveckan, där de såväl har lektioner i sina respektive kurser som lär sig mer om naturen.

• buddastaty

Religion 1

Det finns många olika sätt att se på världen. En människa behöver inte vara religiös för att fundera över etik, värderingar eller meningen med livet, även om många religioner ofta lägger ned mycket tid på att diskutera dessa frågor.

• Vinterveckan

När vårterminen närmar sig halvtid brukar det vara dags för en intensivvecka.

• Hänt under året

• Föräldramöte, torsdag 1 oktober

Torsdag 1 oktober är det föräldramöte i aulan och i skolans lokaler, för föräldrar till våra nytillkomna ettor.

Mötet startar i aulan kl. 18.00, med presentation av skolan och av personalen.
    Därefter fortsätter det hela i Bernadottegymnasiets lokaler.
    Mötet håller på cirka två timmar och större delen av personalen kommer att finnas på plats.

• Sagt om skolan

Bernadottegymnasiets elever säger ofta att de trivs mycket bra här, och här ges ett urval av vad eleverna säger om sin skola.

• Gräs och blå himmel

Gålöstrapatsen

Gålöstrapatsen är bra på flera olika sätt. Den ger eleverna möjlighet till en naturupplevelse i skog och mark, bland träd, fåglar och grönska.

• pingviner i flock

Pedagogiskt ledarskap

För treorna är det tredje och sista fältveckan. De läser kursen Pedagogiskt Ledarskap, vilket innebär att de läser om grupper och ledarskap, så att de kan få en förståelse för teorin bakom ledarskapet.

• Akut omhändertagande

Vid en olycka är det mycket viktigt att kunna ta hand om de som blir skadade, och ju snabbare en skadad får vård desto större chanser för överlevnad.

• Kommunikation

Människan kommunicerar på många olika sätt, det må vara det lugna samtalet mellan två vänner, politikerns tv-sända tal, små lappar på en anslagstavla, en e-postkonversation om en kommande utlandsresa eller det kroppspråk som visar att någon vill v

• Frågor & svar

Här kan du finna de vanligaste frågorna och svaren om Bernadottegymnasiet och den verksamhet vi bedriver.

Är Bernadottegymnasiet en kommunal skola eller en friskola?

• Samarbetspartners

Bernadottegymasiet finns på fyra platser i Sverige: Stockholm, Malmö, Göteborg och Boden. Skolorna är fristående från varandra, men samarbetar kring olika aktiviteter, bland annat idrottstävlingen Bernadotte-OS.

• Kommunikationsövning, elever med ögonbindel följer lärare i skogsmiljö

Ettornas introduktionsperiod

För att ge möjlighet för nya elever på Bernadottegymnasiet att klara skolgången på bästa sätt har vi fyra veckors introduktionsperiod i början av årskurs 1.

• Handledarskap

För att kunna leva upp till våra ledord Synlighet, Stöd, Struktur samt Ansvar och konsekvens, har personalen ett utökat handledaruppdrag.

• Skoletik

På Bernadottegymnasiet lägger vi tid och tankemöda på arbetet med skoletiken och hur den ska genomsyra vår skolas verksamhet.

• love-locks

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Bernadottegymnasiet läser du samhällsvetenskapsprogrammet som förbereder dig väl för vidare studier på högskola eller universitet.

• För elever

Som elev på Bernadottegymnasiet får du både teoretiska kunskaper under vanliga lektioner i klassrummen, men också praktiska övningar i samarbete och ledarskap.